Εύκολη και εναλλακτική πρόταση για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο

Υλικά

150 γρ. βούτυρο
400 γρ. μικρά μανιτάρια
6 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
3 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
1 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 ξύλινα καλαμάκια, βυθισμένα στο νερό για 30 λεπτά

Εκτέλεση

Βήμα 1: Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα ξύλινα καλαμάκια πολύ κοντά και σφιχτά το ένα με το άλλο.

Βήμα 3: Ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά αλατοπιπερώνοντας αρκετά.

Βήμα 4: Αλείψτε τα καλαμάκια με μια γενναιόδωρη ποσότητα του μείγματος με το βούτυρο και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 7- 8 λεπτά, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα βουτύρου.

Βήμα 5: Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.

Πηγή: newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη