Σ’ ένα παιχνίδι που η Γαλλία έδωσε την εντύπωση πως έπαιξε όσο χρειάζεται για να κερδίσει, οι Τρικολόρ επικράτησαν με 1-0 της Γερμανίας χωρίς να εντυπωσιάσουν.

Μπορεί η Γαλλία να φέρει τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα, τουλάχιστον με το στυλ παιχνιδιού της. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έπαιξε χωρίς να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Αποφάσισε να παίξει πίσω από την μπάλα, ειδικά από την στιγμή που βρήκε το γκολ, ή καλύτερα το αυτογκόλ, από τον Χιούμελς και πήρε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό.

Άφησε την κατοχή στην Γερμανία, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε στο γήπεδο, χωρίς όμως να έχει ουσία στο παιχνίδι της, αφού οι Γάλλοι την κρατούσαν εύκολα μακριά από τα καρέ τους και πέτυχαν μάλιστα κι ένα δεύτερο γκολ δυο φορές σε κόντρα-επίθεση, το οποίο βέβαια ακυρώθηκε ισάριθμες φορές, πρώτα με τον Εμπαπέ και έπειτα με τον Καρίμ Μπενζεμά, που τελικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από το VAR.

Μπορεί οι Γάλλοι να ήταν παραπάνω κυνικοί απόψε απ’ ότι τους έχουμε συνηθίσει και σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακοί, όμως η δύσκολη αποστολή της πρεμιέρας εξετελέσθη σε αντίθεση με αυτήν της Γερμανίας.

Βαθμολογία ΣΤ’ Όμιλος (1/3αγ.)
Πορτογαλία 3
Γαλλία 3
Γερμανία 0
Ουγγαρία 0

Επόμενη αγωνιστική (19/06):

Ουγγαρία – Γαλλία (16:00)

Πορτογαλία – Γερμανία (19:00)
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη