Η αγάπη του Βλαντιμίρ Πούτιν για τα σκυλιά είναι γνωστή σε όλους, γι’ αυτό άλλωστε είναι πολλοί οι ξένοι ηγέτες, που τα 20 και πλέον χρόνια της κυριαρχίας του στη Ρωσία, του έχουν χαρίσει ως δώρο νέους τετράποδους φίλους.

Την εμπιστοσύνη που τους δείχνει φαίνεται ότι ανταποδίδουν και αυτά στο πεδίο της μάχης, αν αυτό καταστεί απαραίτητο, αφού βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Sun δείχνει τους τετράποδους πολεμιστές του Ρώσου προέδρου να πέφτουν άφοβα από 3.000 μέτρα ύψος δεμένοι πάνω σε Ρώσους αλεξιπτωτιστές.

Οι σκυλίσιες «δυνάμεις ασφαλείας» χρησιμοποιούνται συχνά στις τάξεις του στρατού και ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις διάσωσης. «Μετά την προσγείωση όλοι οι σκύλοι που συμμετείχαν ένιωθαν καλά και ήταν πανέτοιμοι να ακολουθήσουν τις υπόλοιπες εντολές», εξηγεί στο κανάλι Zvezda, που επικαλείται η Sun, μέλος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που παρευρέθηκε στις δοκιμαστικές πτώσεις.

Όπως συμπληρώνει ο εκπαιδευτής τους, Αντρέϊ Τοπορκόφ, «το πιο βασικό είναι να μπουν στο αεροσκάφος. Δεν έχουν πρόβλημα με την πτήση και μάλιστα παρακολουθούν τα σύννεφα μέσα από το παράθυρο. Όταν η πόρτα ανοίγει, υπάρχει αέρας και θόρυβος, αλλά ο χειριστής τους γνωρίζει πώς να τα ηρεμήσει άμεσα».

Μόνη προϋπόθεση για την επιτυχία και της ασφάλεια της πτώσης το γιλέκο με το ειδικό σκοινί που ετοιμάζεται από το εργοστάσιο αλεξίπτωτων Ivanovo, το οποίο επιτρέπει στους σκύλους να πέφτουν μαζί με τους αλεξιπτωτιστές. Στόχος είναι η άφιξη των στρατιωτικών σκυλιών σε εδάφη που δεν μπορούν να προσγειωθούν αεροπλάνα ή ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο ρωσικός στρατός εξετάζει την πτώση τους και από μεγαλύτερο ύψος, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και βοήθεια σε οξυγόνο.

Πηγή: the-sun.com


vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη