Και αυτό που έζησε ο ουρανίσκος μας είναι ανεπανάληπτο ακούγαμε για το μαύρο σκόρδο αλλά δεν φανταζόμασταν ποτέ οτι θα είναι τόσο εξαιρετικό και γευστικό και φυσικά να μην αφήνει τη μυρωδιά του κλασσικού σκόρδου.

Μας άρεσε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να βάλουμε και πρόσθετο σκόρδο σε κάθε πιάτο.

Η εντύπωση που μας άφηνε είναι μία γλυκιά γεύση που θυμίζει πάπρικα.

Σας προτρέπουμε να το δοκιμάσετε.

 Οι φακές είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όταν στο τραπέζι το βασικό υλικό είναι τα όσπρια. Θρεπτικές και υγιεινές. Κι ένα μικρό μυστικό... Στις φακές ταιριάζει εξαιρετικά το Μαύρο Σκόρδο!

Υλικά

400 γρ φακές ψιλές (2 φλιτζάνια περίπου)

1 μέτριο κρεμμύδι

2 σκελίδες Μαύρο Σκόρδο κομμένες σε φέτες

100ml (1/2 του φλιτζάνι) ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

2 λίτρα νερό

Αλάτι και πιπέρι

Ξύδι προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, και το Μαύρο Σκόρδο. 

Προσθέτουμε τις φακές και το νερό, ιδανικά ζεστό, σκεπάζουμε και αφήνουμε τις φακές να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά για περίπου 25΄λεπτά

Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,  και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ακόμη.



Νεότερη Παλαιότερη