Μια γυναίκα που δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια που κρατούσε μια άλλη γυναίκα αιχμάλωτη ως σκλάβα για 8 χρόνια στην Μελβούρνη καταδικάστηκε σε ισόχρονη ποινή φυλάκισης.

Η Κουμουτίνι Κάναν κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία με τον σύζυγο της Καντασάμι Κάναν να χαρακτηρίζεται ως αδύναμος χαρακτήρας που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της συζύγου του. Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο ότι κρατούσε ως σκλάβα μια ευάλωτη γυναίκα από την Ινδία στο σπίτι τους στο Μάουντ Γουέβερλι τα χρονικό διάστημα 2007-2015.

Η 53χρονη Κουμουτίνι Κάναν πρέπει, σύμφωνα με τη σχετική δικαστική απόφαση, να εκτίσει τουλάχιστον τα τέσσερα χρόνια από την οκταετή συνολικά ποινή που της επιβλήθηκε, ενώ ο σύζυγος τουλάχιστον τρία χρόνια από τα έξι στα οποία καταδικάστηκε.

«Κανείς τους δεν εξέφρασε κάποιο αίσθημα λύπης ή μετάνοιας – πρόκειται για μια αρκετά αξιοσημείωτη απουσία ανθρωπιάς», είπε συγκλονισμένος ο δικαστής Τζον Τσάμπιον στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια, όπου ακούστηκε επίσης ότι το ζευγάρι παραμελούσε συστηματικά τα τρία παιδιά του, με ειδικές ανάγκες.

Η γυναίκα από την Ινδία πήγε στην Αυστραλία δύο φορές για να ζήσει με το ζευγάρι το 2002 και το 2004 πριν επιστρέψει ξανά με τουριστική βίζα ενός μηνός το 2007. Υποχρεώθηκε να αφήσει τη σχολείο πριν ολοκληρώσει την πρώτη τάξη της υποχρεωτικής της εκπαίδευσης και έκτοτε δούλεψε σκληρά σε οικοδομικές εργασίες και μετά σε δουλειές του σπιτιού.

Η γυναίκα παντρεύτηκε και απέκτησε τέσσερα παιδιά, αλλά έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία και έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της την οικογένεια της. Η ζωή της στην Ινδία ήταν γεμάτη δύσκολες καταστάσεις και οικονομικές δυσπραγίες, τόνισε ο δικαστής.

Παρά τις εκκλήσεις της να της επιτραπεί να επιστρέψει στην οικογένειά της, η γυναίκα από το 2007 και έπειτα αναγκαζόταν να εργάζεται μέχρι και 23 ώρες την ημέρα, φροντίζοντας τα παιδιά της οικογένειας, μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας και κάνοντας αγγαρείες. Για την εργασία της αυτή πληρωνόταν με 3,36 δολάρια τη μέρα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Guardian, το ζευγάρι της πετούσε τσάι και τη χτυπούσε με παγωμένο κοτόπουλο. Όλα αυτές οι κακουχίες είχαν σαν αποτέλεσμα η 60χρονη σήμερα γυναίκα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2015, οπότε και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από σηψαιμία και διαβήτη. Η άτυχη γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2015 και μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.

Πηγή: theguardian.com
Νεότερη Παλαιότερη