Μους σοκολάτας χωρίς γλουτένη με λίγες θερμίδες για απόλαυση χωρίς ενοχές.


Υλικά:

• 165 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%

• 6 μεγάλα αβγά, με χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια

• 1 κ.σ. cocoa nibs

Εκτέλεση:

Λιώσε τη σοκολάτα και τα cocoa nibs σε μπεν μαρί βάζοντάς τα σε μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και άφησέ τα να κρυώσουν.

Ανάμειξε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και τους κρόκους μέχρι να ενοποιηθούν (μην ανακατέψεις υπερβολικά, γιατί θα γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα).

Σε γυάλινο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά ανάμειξέ τα απαλά στο μείγμα της σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι ή ένα κορνέ μοίρασε το μείγμα σε 6 ποτήρια σερβιρίσματος και πάγωσέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

govastileto.gr


Νεότερη Παλαιότερη