Άριστα πήρε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι που έδωσε στην διοργάνωση η Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε με 2-1 του Βελγίου έχοντας παράλληλα δείξει και αρκετά καλό πρόσωπο καθ’ όλη την διάρκεια του ματς.

Οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι και βρήκαν μάλιστα και ένα μόλις στο πρώτο 12λεπτο του αγώνα με τον Μπονούτσι, με το VAR όμως να έχει διαφορετική γνώμη και το γκολ και τελικά να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ.

Ωστόσο, αυτό που δικαιούνταν οι Ιταλοί το πήραν αρχικά στο 31ο λεπτό με τον Μπαρέλα (1-0) και μετέπειτα στο 44ο λεπτό με μία γκολάρα του Λορέντζο Ινσίνιε (2-0).

Οι Βέλγοι δεν πήγαν στο ημίχρονο μ’ ένα τόσο βαρύ, για τα δεδομένα του ματς, σκορ και μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου στο 45+2′ σε 2-1.

Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Κορυφαία όλων ήταν εκείνη στο 61ο λεπτό, όταν ο Σπινατσόλα εμπόδισε τον Λουκάκου να σκοράρει προ κενής εστίας. Η μοίρα δυστυχώς ήθελε τον ήρωα των Ιταλών στην συγκεκριμένη φάση να αποχωρεί ως τραυματίας δεκαοχτώ λεπτά αργότερα.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους Ιταλούς να παίρνουν την νίκη και μαζί μία τεράστια πρόκριση. Τώρα, θα αντιμετωπίσουν τους Ισπανούς στα ημιτελικά (06/07 – 22:00).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Τίλεμανς (69′ Μέρτενς), Μενιέ (69′ Τσαντλί), Τ. Αζάρ, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα (79′ Εμερσον), Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Βεράτι (74′ Κριστάντε), Μπαρέλα, Κιέζα (90′ Τολόι), Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι), Ιμπόμπιλε (74′ Μπελότι).
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη