Η Ιταλία επικράτησε της Αγγλίας στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2 (κανονική διάρκεια 1-1) στον τελικό του Euro 2020 και κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο, μέσα στο Γουέμπλεϊ!

Η Αγγλία πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του Euro, καθώς μόλις 117 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς, ο Λιουκ Σο (σε φάση που ξεκίνησε από ιταλικό κόρνερ) πέτυχε το γκολ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο, στη συνέχεια τα λιοντάρια έπαιζαν σαν να ρίχνουν κλεφτιές ματιές στο ρολόι.

Μπορεί στο πρώτο μέρος να κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλα τα ιταλικά όπλα, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Αγγλία μαζεμένη στο μισό γήπεδο, χωρίς την παραμικρή όρεξη να ψάξει δεύτερο γκολ και η σκουάντρα ατζούρα με ποσοστά κατοχής άνω του 70%, με ένταση, με τρεξίματα, με σκληράδα, με ρυθμό.

Ο Πίκφορντ αρνήθηκε το 1-1 μια, δυο, τρεις, όμως το γκολ της ισοφάρισης φώναζε ότι ερχόταν, με τον Μαντσίνι να δοκιμάζει το πείραμα με τον Ινσίνιε σε ρόλο False-9 και να ανακατεύει τελείως το ματς.

Το 1-1 από τον Μπονούτσι (67’) ήταν η δίκαιη ανταμοιβή του ποδοσφαίρου στην μόνη ομάδα στο γήπεδο που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, απέναντι σε μία Αγγλία που έδειχνε να έχει πνιγεί από το άγχος.

Από εκεί και μετά όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν τα πέναλτι. Οι Ιταλοί έχασαν διαδοχικά για διαφορετικούς λόγους Κιέζα, Βεράτι, Ινσίνιε. Οι Άγγλοι πρόσθεσαν σταδιακά Σάκα, Χέντερσον, Γκρίλις γύρισαν σε 4-2-3-1, αλλά πιο δημιουργικοί δεν έγιναν.

Όλοι αποδέχθηκαν ότι το 50-50 των πέναλτι ήταν το μη χείρον σενάριο, αλλά βέλτιστο αποδείχθηκε μόνο για την Ιταλία. Η έμπνευση του Σάουθγκεϊτ να ρίξει μέσα στο 119ο λεπτό Ράσφορντ, Σάντσο ως σίγουρους εκτελεστές αποδείχθηκε καταστροφική. Οι δυο τους αστόχησσαν, ο Σακα τους μιμήθηκε και οι Άγγλοι βίωσαν ένα ακόμα εφιαλτικό βράδυ, βλέποντας την Ιταλία να το σηκώνει μέσα στο σπίτι τους!
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη