Tουρκική πρόκληση σε βάρος της Κύπρου σημειώθηκε στην ακριτική Τηλλυρία.

Συγκεκριμένα, τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ, προκειμένου να αναγκάσει μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από περιοχή που περιπολούσε.

Ο εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι το σκάφος της λιμενικής με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στην πορεία, ωστόσο, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, καθώς η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».


vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη