Η Βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται για πέμπτη ημέρα από τις φωτιές. Το τεράστιο πύρινο μέτωπο περνά χωρίς... φρένα μέσα από οικισμούς, όπου οι κάτοικοι με αυτοθυσία και συνεπικουρώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να το... συγκρατήσουν και να σώσουν τις περιουσίες τους. Αυτή τη στιγμή απειλούνται χωριά που βρίσκονται γύρω από την Ιστιαία. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για νέες εκκενώσεις οικισμών. Συγκεκριμένα, εκκενώνονται Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι προς Ιστιαία.

Κυκλωμένο από τις φλόγες ήταν πριν από λίγη ώρα το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωσή του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Πηγή facebook: Christina Mavropoulou

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.


Πηγή: Facebook Adventure Evia


Πηγή facebook: Βασιλική-Ψαροπούλι 5 πμΦωτεινή Αθανασίου

enikos,gr


Νεότερη Παλαιότερη