Ο Ανέστης Βλάχος ήρθε στην Αθήνα, όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο με στόχο να κάνει το όνειρο που είχε από παιδί πραγματικότητα να γίνει ηθοποιός.
Φοίτησε στην σχολή κινηματογράφου και θεάτρου Σταυράκου, όπου για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα του έκανε διάφορες δουλειές. Μάλιστα με τόλμη πρότεινε στους υπεύθυνους της σχολής να βάψει ολόκληρο το κτίριο, για να φοιτήσει χωρίς δίδακτρα, ενώ παράλληλα τα πρωινά δούλευε σε μια οικοδομή.
Το ατύχημα που άλλαξε την ζωή του
Σε μια απαιτητική εργασία στην οικοδομή και νεαρός ακόμα έχασε το μάτι του χτυπώντας σε ένα καρφί!
Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έσπευσε να βοηθήσει τον άτυχο ηθοποιό. Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν, που τότε ήταν ζευγάρι, ανέλαβαν όχι μόνο τα έξοδα της νοσηλείας του αλλά ήταν κοντά του καθόλη την ανάρρωση του. Το καλλιτεχνικό ζευγάρι μάλιστα τον φιλοξένησε στο σπίτι τους, ώσπου να αναρρώσει. Για τον Χορν και τη Λαμπέτη ομολογεί ότι του στάθηκαν σαν να ήταν αδελφός τους και του χάραξαν επαγγελματική πορεία, καθώς τον εμπιστεύτηκαν σε μεγάλους ρόλους.
Η περιορισμένη ικανότητα όρασης αλλά και η μικρή δυσμορφία στο πρόσωπο όχι μόνο δεν τον πτοούν, αλλά του έδωσαν μια νέα καριέρα. Η φθονερή του ματιά τον έκανε ανάρπαστο σε ρόλους του κινηματογράφου. Ο Ανέστης Βλάχος θεωρεί ότι με τη βοήθεια του Θεού εκμεταλλεύτηκε με επιτυχία το πρόβλημα με το μάτι, που τον έκανε όχι μόνο να μην εγκαταλείψει το όνειρό του, αλλά να του δοθεί και ο χαρακτηρισμός «ο κακός του ελληνικού κινηματογράφου».
«Γνώρισα πολλούς απλοϊκούς ανθρώπους που με φοβούνταν και άλλους που μου έλεγαν να γίνω πιο καλός άνθρωπος! Επηρεάζουν πολύ οι ρόλοι», είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη του.
Κατάφερε και έπαιξε σε 180 ταινίες, ενώ τιμήθηκε με περισσότερα από πέντε διεθνή βραβεία.
Ο Ανέστης Βλάχος γαλουχήθηκε μέσα στα πλατό και το θεατρικό σανίδι. Οι ηθοποιοί ήταν η οικογένεια του και τα καμαρίνια το σπίτι του. Ο Νίκος Ξανθόπουλος γίνεται κουμπάρος του, ο Γιώργος Φούντας, ο καλύτερος του φίλος.
Πηγή: in.gr