Πανέτοιμα να περάσουν το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών που επιθυμούσαν ως φοιτητές και μάλιστα ως αριστούχοι είναι αρκετά πρώην …Λυκειόπαιδα, πλέον, της Θεσσαλονίκης. Με την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας μαθητές και μαθήτριες, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών λυκείων της πόλης, γέμισαν από χαμόγελα για το ότι κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους αλλά και από υπερηφάνεια, διότι παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη διδασκαλία και την παρακολούθηση των μαθημάτων, ο στόχος επιτεύχθηκε. Και όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, οι περισσότεροι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους για σπουδές.

Η Άννα Δασκοπούλου με 21.725 μόρια πέρασε 1η στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. «Είχα κάνει την προσπάθεια μου. Είχα απαιτήσεις από τον εαυτό μου, όμως δεν περίμενα και την πρωτιά», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η μαθήτρια του Κολεγίου «Ανατόλια» υπογράμμισε πως λόγω της πανδημίας οι συνθήκες ήταν δύσκολες και τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της καθώς επηρεάστηκαν «και ψυχολογικά και πρακτικά. Μας έλειπε η επαφή όλο αυτό το διάστημα, όμως τελικά τα καταφέραμε».

Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πλέον η Σοφία Κλεμπετσάνη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου. Χαρούμενη και δικαιωμένη δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και παράλληλα ανυπόμονη να βρεθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής της. «Μένω στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να μείνω και Θεσσαλονίκη. Τώρα, ανυπομονώ να πάμε κανονικά στα πανεπιστήμια. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά και ψυχολογικά αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά. Παρά το ότι είναι ακόμη νωρίς, η 18χρονη αρχίζει να σκέφτεται και την ειδικότητα που θα ακολουθήσει, που όπως φαίνεται θα είναι η παθολογία.

Ο Γιώργος Κατιρτζής πέρασε 2ος στη Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη του επιλογή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. «Με ενδιαφέρει η Γλωσσολογία ως αντικείμενο και γι αυτό είχα ως πρώτη προτίμηση τη συγκεκριμένη Σχολή. Θέλω να εξερευνήσω το φάσμα των γνώσεων που προσφέρει η Φιλολογία. Βλέπω τη Σχολή μου ως …ταξίδι», πρόσθεσε από την πλευρά του ο μαθητής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. «’Ηθελα να μείνω Θεσσαλονίκη, αν και στο μέλλον σκέφτομαι είτε το μεταπτυχιακό, είτε να φύγω στο εξωτερικό», συμπήρωσε.

Έτοιμη για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ είναι και η Κυριακή Κυριακού, μαθήτρια του Ελληνικού Κολεγίου, που έγραψε 18.200 μόρια. ‘Ηταν η πρώτη της επιλογή και επιθυμώντας να δώσει μια συμβουλή προς τα παιδιά που θα βρεθούν στην ίδια θέση των πανελληνίων εξετάσεων την επόμενη χρονιά υπογράμμισε πως «θέλει πρόγραμμα και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος».
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη