Αν ψάχνατε μια συνταγή για ένα νόστιμο και γρήγορο επιδόρπιο, τότε πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε μους σοκολάτας χωρίς αυγά.

Υλικά

200 γρ μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 75%)

230 ml κρέμα γάλακτος

30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 30 ml κρέμα γάλακτος και τη λιώνουμε. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να έχουμε σαντιγί. Αφήνουμε τη σαντιγί στην άκρη, μεταφέρουμε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ενσωματώνοντάς την λίγο -λίγο.

Όταν χτυπήσουμε καλά το μείγμα το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια το ξαναχτυπάμε με ένα σύρμα. Σε αυτό το σημείο, μεταφέρουμε τη μους, η οποία θα έχει αποκτήσει μια απαλή, αέρινη και βελούδινη σύσταση, σε κύπελλα μιας μερίδας και απολαμβάνουμε.

govastileto.gr
Νεότερη Παλαιότερη