Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία. Θα κατευθυνθούν προς το ΥΜΑΘ.

O Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε δηλώσεις του σημείωσε πως λόγω των αναστολών τα νοσοκομεία βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο. «Δεν έχουν προσλάβει προσωπικό. Αναβάλλονται χειρουργεία» τόνισε.


«Τηρούμε τα μέτρα και υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στα νοσοκομεία. Να γυρίσουν οι συνάδελφοι πίσω είναι απαραίτητοι. Με δυο rapid τεστ και μέτρα θα είναι ασφαλείς» υπογράμμισε.

Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.  «Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν έχει γίνει τίποτα. Είναι γαϊδουριά και ντροπή να μην αναγνωρίζεται το εργατικό ατύχημα» είπε.

Παίρνοντας θέση για τα πλαστά πιστοποιητικά είπε πως η λύση που πρότειναν οι υγειονομικοί είναι να κάνουν όλοι όσοι εμβολιάστηκαν, test αντισωμάτων για να εξακριβωθεί ποιοι έκαναν εικονικό εμβολιασμό.

Αναφέρθηκε και σε όσους δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο λόγω υγείας καταγγέλλοντας πως 500 αιτήματα υγειονομικών δεν εξετάστηκαν κάνοντας λόγο και για ρουσφέτια.

Δίνοντας σχετικά στοιχεία ο κ. Γιαννάκος είπε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, είναι γύρω στις 7.200 και 500 περίπου συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία, 1500 είναι οι υγειονομικοί με αναρρωτικές άδειες και τα πλαστά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί ίσως να φτάνουν τα 200.

rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη