Σε δημοπρασία βγαίνει μια κασέτα που περιέχει σπάνια συνέντευξη του Τζον Λένον καθώς και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι, με τιμή εκκίνησης τα 30.000 ευρώ.

Η κασέτα ηχογραφήθηκε πριν από 51 χρόνια από τέσσερις Δανούς εφήβους στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανε ο Λένον και η σύζυγός του Γιόκο Όνο στην περιοχή Τhy.

H κασέτα με την ηχογράφηση της συνομιλίας διάρκειας 33 λεπτών, η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι από τον αείμνηστο Beatle, θα δημοπρατηθεί σήμερα στην Δανία.

Στο απόγειο του πολέμου του Βιετνάμ και του Ψυχρού Πολέμου, ο Λένον και η Όνο είχαν «ένα μήνυμα ειρήνης και αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς», θυμάται ο Karsten Hoejen, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση σε ένα δανεικό από την τοπικό κατάστημα.

Η κασέτα αποτελείται κυρίως από τους Λένον και Όνο που μιλούν για τη Δανία και την παγκόσμια ειρήνη, είπε ο ίδιος

Εναλλακτικές κοινωνίες ξεφύτρωσαν στη Δανία στα τέλη της δεκαετίας του 1960, προσελκύοντας ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης και οργανώθηκαν μουσικά φεστιβάλ εμπνευσμένα από εκείνα στο Isle of Wight και στο Woodstock.

Ο Λένον και η Όνο βρέθηκαν στην Δανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Thy όπου ο πρώην σύζυγος της Όνο είχε μετακομίσει και είχε μαζί του την Kyoko, την τότε πεντάχρονη κόρη του ζευγαριού.

Έμειναν για περίπου ένα μήνα και προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ – κάτι που λειτούργησε για περίπου μία εβδομάδα.

Τότε μια τοπική εφημερίδα ανέφερε την παρουσία τους και ο Τύπος έσπευσε να τους πάρει συνέντευξη.

Οι τέσσερις 16χρονοι ήθελαν να πάρουν συνέντευξη από τον Λένον για το σχολικό τους περιοδικό, αλλά εμφανίστηκαν αργά στην επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Τα αντικείμενα – η κασέτα, 23 φωτογραφίες και ένα αντίγραφο της σχολικής εργασίας – εκτιμάται ότι αξίζουν τουλάχιστον 200.000 κορώνες (σχεδόν 31.800 δολάρια).

«Ηχογραφήθηκε σε παλιομοδίτικο μαγνητόφωνο», δήλωσε η Alexa Bruun Rasmussen από τον οίκο δημοπρασιών της Δανίας Bruun Rasmussen Auctioneer που θα δημοπρατήσει τα αντικείμενα στις 28 Σεπτεμβρίου.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη