Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι η συνταγή που καλωσορίζει την καλοκαιρινή περίοδος και το σύκο είναι εκείνο που την ολοκληρώνει γλυκά.

Υλικά

1 κιλό σύκα

200 γραμ. καστανή ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

5-6 γαρίφαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.

Κατόπιν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι.

Αν δούμε πως το μείγμα βγάζει αφρούς, αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

govastileto.gr
Νεότερη Παλαιότερη