Ιδανικό συνοδευτικό με ανατολίτικα αρώματα

Υλικά

1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.

Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα.

Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες.

Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι.

Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά.

Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτο από newsbeast.gr

Πηγή: newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη