Γλυκιά & πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου με μελάσα


Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι canola
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 έως 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι
1 κούπα κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι μελάσα
2 κουταλιές ξύδι μηλίτη
2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι, το καγιέν και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Ανακατέψτε στο μείγμα, τη μελάσα, το ξύδι, τη σάλτσα Worcestershire, τη σάλτσα μουστάρδας και καυτερής πιπεριάς. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμότητα και το σιγοβράζουμε, ακάλυπτο, για 30-40 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πάρει την επιθυμητή συνοχή. Στο τέλος, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Σουρώνουμε τη σάλτσα μέσα από ένα φίλτρο με λεπτό πλέγμα πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 1 μήνα και συνδυάζεται τέλεια με διάφορα κρέατα!

Πηγη: fmh.gr
Νεότερη Παλαιότερη