Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα υγρό κέικ σοκολάτας, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

250 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

60 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο σε κομμάτια σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και ενώνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια τα χτυπάμε με ένα μίξερ, για να πάρουμε ένα υπόλευκο μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα.

Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω, για να μην τα κάνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο όταν κάνει κρούστα στην επιφάνεια που αρχίζει να σκάει, σβήνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν το κέικ κρυώσει το μεταφέρουμε απαλά σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.

govastileto.gr
Νεότερη Παλαιότερη