Καστανό ψωμί με μελάσα

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-1/2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα
1 κούπα μελάσα
1 φλιτζάνι χρυσές σταφίδες
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φουντούκια

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βουτυρόγαλα και τη μελάσα. Ανακατεύουμε τα στεγνά συστατικά μέχρι να υγρανθούν. Απλώνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 φόρμες (τις οποίες έχουμε λαδώσει ελαφρώς από πριν).

Ψήνουμε στους 350° για 45-50 λεπτά. Πριν αφαιρέσουμε το μείγμα από τις φόρμες, περιμένουμε 10 λεπτά για να κρυώσει.
Πηγη:fmh.gr
Νεότερη Παλαιότερη