Σε lockdown μπαίνουν από σήμερα (15 Νοεμβρίου) οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία, οι οποίοι θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού μόνο για 4 λόγους.

Μέχρι τις 24η Νοεμβρίου οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, επειδή χρειάζονται ιατρική βοήθεια ή για να εμβολιαστούν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ενώ ήδη είχαν αποκλειστεί από τις επιχειρήσεις εστίασης, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Οι περιορισμοί ισχύουν για τους πάντες άνω των 12 ετών. Για τους μαθητές ηλικίας 12-15 ετών υπάρχει το λεγόμενο «Πάσο-Νίντζα», πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ανάρρωσης.

Ο καγκελάριος τόνισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και η επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων, διαβεβαιώνοντας ότι «θα γίνει με μεγάλη συνέπεια». Όποιος παραβιάζει τους νέους κανονισμούς, κινδυνεύει με πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ για όποιον αρνηθεί τον έλεγχο, το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 1.450 ευρώ. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι μόνο ανανέωσης της ισχύος του μέτρου μετά την 24η Νοεμβρίου, αλλά και της επιβολής ακόμη αυστηρότερων περιορισμών. Επιπλέον μέτρα θεωρείται πιθανό ότι θα ληφθούν στα κρατίδια της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη