Η Μπάφι Μπέιλι, μια νοσοκόμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) έκανε την τύχη της, όταν ανακάλυψε κατά λάθος μια μικρή χρυσή Βίβλο της μεσαιωνικής περιόδου, η οποία αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η 48χρονη γυναίκα από το Λάνκαστερ ασχολούνταν με το χόμπι της, που είναι η ανίχνευση μετάλλων, όταν κατάλαβε ότι κάτι «έπιασε» στη φάκα της. Μόνο που αντί για την ταυτότητα ενός σκύλου ή το κουτί ενός αναψυκτικού βρήκε μια μικροσκοπική χρυσή Βίβλο, 22 ή 24 καρατίων, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και πιστεύεται ότι ανήκει σε συγγενή του Ριχάρδου ΙΙΙ. Οι ερευνητές θεωρούν ότι πρόκειται για δώρο σε ετοιμόγεννη γυναίκα της εποχής.

«Εγώ και ο σύζυγος μου γυρνάμε όλη τη χώρα αναζητώντας μέταλλα, αλλά αυτή τη φορά είπαμε να επισκεφτούμε το Γιόρκ, επειδή έχει μεγάλη ιστορία», εξήγησε περιχαρής για την ανακάλυψη, που θα της αλλάξει τη ζωή η Μπέιλι στην εφημερίδα Daily MaI.

Το μουσείο του Γιορκ καλείται τώρα να αποφανθεί επί της ιστορικής αξίας του ευρήματος και αν θα συγκεντρώσει τα χρήματα της αξίας του για να το αγοράσει. Τα λεφτά θα μοιραστούν ισόποσα ανάμεσα στη Μπέιλι και τον ιδιοκτήτη της γης, όπου βρέθηκε η χρυσή Βίβλος.

Πηγή: dailymail.co.uk
Νεότερη Παλαιότερη