Δυσκολία: πολύ εύκολο


Υλικά συνταγής

200 γρ. κουβερτούρα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης (ή κλασικά)
1 βανίλια σε σκόνη
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ' τη φωτιά.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 10λεπτο να κρυώει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα). Ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.

Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ' αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Συμβουλή

1. Η φόρμα χρειάζεται, καθώς λόγω της απουσίας αρκετών στέρεων υλικών, το μείγμα βγαίνει αρχικά πιο ρευστό από το κλασικό μωσαϊκό που γνωρίζουμε. Στη συνέχεια όμως καταψύχεται και σφίγγει.

2. Μπορείτε να προσθέσετε 15-20 αμύγδαλα ή καρύδια κομμένα στα τέσσερα στο μείγμα

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Μοιάζει με το αγαπημένο καλοκαιρινό παραδοσιακό γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, αλλά έχει λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν περιέχει επιπλέον λιπαρά και ζάχαρη (πέρα από εκείνα που έχουν ήδη η κουβερτούρα και τα μπισκότα) ή αυγά, όπως απαιτούσε η παλιά, κλασική συνταγή για κορμό, μωσαϊκό ή σαλάμι. Ευχαριστούμε τον Βασίλη Τ. για την ωραία ιδέα διαίτης

Φωτο από icookgreek.com
Πηγή: icookgreek.com
Νεότερη Παλαιότερη