Το “Jolene” της Dolly Parton είναι ένα από τα πιo αγαπημένα τραγούδια της.

Tου Ιωσήφ Αβράμογλου

Το κομμάτι το είχε γράψει η ίδια και είχε κυκλοφορήσει το 1973. Το περιοδικό Rolling Stone έχει κατατάξει το “Jolene” ανάμεσα στα 500 Καλύτερα Τραγούδια όλων των εποχών. Ταυτόχρονα είναι και το κομμάτι της Parton που έχει διασκευαστεί το περισσότερο από ολόκληρο το ρεπερτόριό της. Γι αυτό και η ίδια λέει: “Το μικρό μου τραγούδι “Jolene” έχει βγει με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και τους αγαπώ όλους, αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι ο πιό αγαπημένος μου! Με κάνει να θ΄έλω να χορέψω! Εσάς?” Και βέβαια η Dolly Parton αναφέρεται στο ολοκαίνουργιο remix του τραγουδιού, που λέγεται “Jolene (Destructo Remix)”. Την παραγωγή έκανε ο DJ και μουσικός παραγωγός Destructo, κατά κόσμον Gary Richards, που οδήγησε το κομμάτι στα μονοπάτια του deep house, αξιοποιόντας όμως τα αξέχαστα φωνητικά της Dolly καθώς και τα χαρακτηριστικά ακόρντα της ακουστικής κιθάρας.




Ο Destructo δήλωσε: “Η Dolly Parton είναι ένας εθνικός θησαυρός και είμαι ενθουσιασμένος που έκανα remix σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της αμερικάνικης μουσικής!

Τον Μάρτιο του ’22 η Dolly Parton θα κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο με τίτλο “Run Rose Run”, το οποίο έγραψε μαζί με τον James Patterson, ταυτόχρονα με ένα ομότιτλο άλμπουμ, που θα περιέχει ολοκαίνουργια τραγούδια εμπνευσμένα από το βιβλίο. Επίσης η Parton θα εμφανισθεί στη σειρά του Netflix “Grace and Frankie”, όπου ξανασυναντιέται με τις συμπρωταγωνίστριές της στο “9 to 5”, την Jane Fonda και την Lily Tomlin.

enikos.gr

Νεότερη Παλαιότερη