Ένας “καλλιτέχνης της γεύσης”, από τους πιο δημιουργικούς restaurateur της πατρίδας μας, με αγάπη, πείσμα και πάθος για τη δουλειά του, ο πολυβραβευμένος Αστέριος Σουσούρας με την ομάδα του, κάνει το επόμενο βήμα στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας στους γνώστες του καλού ψαριού το μενού και τις σπεσιαλιτέ και όχι μόνο, που σερβίρει επί χρόνια με τέχνη και μεράκι στο γνωστό και αγαπημένο Τριζόνι της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική, ένα από τα καλύτερα ψαρο-εστιατόρια στην Ελλάδα. «Είναι μεγάλη ευθύνη να διαχειριζόμαστε αυτά τα μεγαλειώδη δώρα της θάλασσας. Ευθύνη που μετουσιώνουμε σε μαγειρική απλότητα», υποστηρίζει. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αναζήτηση για άριστη ποιότητα πρώτης ύλης, “το πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα” όπως επισημαίνει, φέρνει στην κουζίνα του ό,τι πιο εκλεκτό και φρέσκο αλιεύεται στην γενναιόδωρη θάλασσα του Αιγαίου από τη μακροχρόνια συνεργασία του με ψαράδες παντός τύπου.
Το πλούσιο μενού “δημιουργικής ψαροφαγίας”, οι σπεσιαλιτέ με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά που παραλαμβάνει καθημερινά, οι ειδικές κοπές όπως tartar, sashimi και crudo, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες με βιολογικό λάδι αποκλειστικής παραγωγής, το ψωμί από τον δικό του ξυλόφουρνο, τα τυριά από τον τυροκόμο της επιχείρησης, όπως και το ομώνυμο βιοδυναμικό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, αποτελούν εγγύηση ποιότητας και γεύσης που παραπέμπουν “σε μερικές απ΄τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας”. To Τrizoni sea treasures είναι η πρόταση αυτού του χειμώνα που ήρθε για να γίνει φανατική συνήθεια για τους λάτρεις της ψαροφαγίας στο χάρτη της γεύσης της Βόρειας Ελλάδας. Ήρθε για ν΄αφήσει εποχή! Γιατί «ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα», Οδυσσέας Ελύτης, («Μαρία Νεφέλη»).
Δελτίου Τύπου