Πανελλαδικά συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα, Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νίκαιας Λάρισας.

«Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν με τη μορφή των μπλόκων και με οποιαδήποτε άλλη μορφή κρίνουμε κατάλληλη για κάθε περιοχή της Ελλάδας» σημειώνει στο ΡΘ ο κ. Μαρούδας, ενώ για την ακριβή ημερομηνία των κινητοποιήσεων θα ακολουθήσουν επόμενες συζητήσεις. Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται το αφορολόγητο πετρέλαιο, η άμεση μείωση της τιμής του ρεύματος με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, κατάργηση του ΦΠΑ, μείωση των τιμών στα προϊόντα, μέσα και εφόδια, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Ερωτηθείς για την κάλυψη του 80% στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, ο κ. Μαρούδας αποκρίθηκε ότι η κάλυψη του 80 % δεν ικανοποιεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς «η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν υπήρχε, μπήκε τον Αύγουστο». Ο ίδιος εξηγεί ότι «από αυτό που έβαλαν τον Αύγουστο ως χαράτσι μειώνεται τώρα το 80% άρα έχουμε και πάλι αύξηση 20%. Εμείς ζητάμε να μειωθεί η τιμή στο ρεύμα». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο στόχος είναι «η πανελλαδική κινητοποίηση, πιστεύουμε στο επόμενο διάστημα θα μπουν και νέες δυνάμεις, θα μπουν και νέες περιοχές, τα μπλόκα μας θα είναι δυνατά σε όλη την Ελλάδα».

rthess.gr


Νεότερη Παλαιότερη