Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από τη ολοκλήρωση του εμβολιασμούς τους (δεύτερη δόση) και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη αναμνηστική δόση, από σήμερα δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμούς τους. Έτσι μπαίνουν στους ίδιους περιορισμούς με τους ανεμβολίαστους.
Αποκλείονται από κλειστούς χώρους εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας ενώ είναι υπόχρεοι για rapid test.

Αλλαγές από σήμερα και στα πιστοποιητικά νόσησης.

Από σήμερα το πιστοποιητικό νόσησης λήγει στους 3 μήνες και όχι στους 6. Υπενθυμίζεται ότι από τις 2 Δεκεμβρίου, το πιστοποιητικό εκδίδεται αποκλειστικά ύστερα από διαγνωστικό έλεγχο PCR (μοριακό τεστ).

Ειδικά, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 13.6.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.

Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.

rthess.gr



Νεότερη Παλαιότερη