Το νησί που έχει αποδώσει το όνομα του ξεκάθαρα σε μία χριστιανική γιορτή, είναι εκείνο του Πάσχα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και το νησί που αφιερ’ωθηκε στα λατρεμένα μας Χριστούγεννα.

Σε μία μεριά του Ινδικού Ωκεανού, υπάρχει ένα νησάκι μια σταλιά που ονομάζεται το «Νησι των Χριστουγέννων» και παραμένει παντελώς άγνωστο στους Ευρωπαίους.

Το νησάκι ανήκει στην Αυστραλία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα Χριστούγεννα, τον Άγιο Βασίλη και τα μελομακάρονα. Πήρε απλώς το όνομα του επειδή ανακαλύφθηκε στις 25 Δεκέμβρη. Εκεί δεν θα κάνεις χειμερινές διακοπές, αλλά θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε εξωτικά νερά, ηλιοθεραπεία και πολύ αλκοόλ.
Τα καβουράκια των Χριστουγέννων

Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού των Χριστουγέννων δεν είναι άλλο από τις κοραλλιογενείς υφάλους και τα εκατομμύρια καβουράκια που κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους, αυτές τις ημέρες, μεταναστεύοντας σε άλλες πολιτείες.

Στο Νησί των Χριστουγέννων κατοικούν περίπου 1.900 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την αγροτική ζωή. Το πιο μεγάλο μέρος του νησιού είναι ακατοίκητο, αφού το περιλαμβάνει τριοπικό δάσος.

Μήπως ψάχνεις εξωτικό προορισμό για να περάσεις τα επόμενα Χριστούγεννα; Το ομόνυμο νησί είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείς.
vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη