Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 11:00 μεταξύ δύο ομάδων Ρόμα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Φαρ ουέστ στα δικαστήρια. Πεδίο μάχης με βίαια επεισόδια μεταξύ δύο ομάδων Ρομά. Με καδρόνια, φτυάρια, καρέκλες και πέτρες.

Σήμερα το πρωί, μπροστά σε έντρομους περαστικούς!

Ένας τραυματίας στο κεφάλι, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 23 προσαγωγές.

Σε έλεγχο σε όχημα αστυνομικοί βρήκαν μία καραμπίνα και φυσίγγια.

Βεντέτα οικογενειών Ρομά πίσω από την βίαιη συμπλοκή.

Η μία οικογένεια κατηγορεί την άλλη για κλοπή από μάντρα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Κατατέθηκε μήνυση.

Κατασκευασμένες οι κατηγορίες δήλωσε ο δικηγόρος των εναγομένων Θεόφιλος Αλεξόπουλος

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της μίας οικογένειας πρόκειται για βεντέτα και παλιά οικογενειακή κόντρα, ξεκίνησε από έναν αποτυχημένο γάμο και έφτασε σε ψευδή καταγγελία για ληστεία και στην σημερινή άγρια συμπλοκή.

Η μία οικογένεια Ρομά διαμένει στον οικισμό Αγ. Σοφία στα Διαβατά και η άλλη στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Θ. Αλεξόπουλο «η οικογένεια από την Αγία Σοφία έδωσε νύφη στην οικογένεια της Μεσημβρίας». Η κοπέλα σύμφωνα με τον δικηγόρο κακοπερνούσε και αποφάσισε να επιστρέψει στον πατέρα της.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, η οικογένεια από τη Ν. Μεσήμβρια δεν άντεξε το γεγονός ότι έφυγε η κοπέλα, την ζητούσαν πίσω επιτακτικά, ενώ έφτασαν στο σημείο να κάνουν μια προσχηματική μήνυση για ληστεία εις βάρος μελών της άλλης οικογένειας και ειδικότερα για κλοπή ανταλλακτικών από μάντρα.

Μάλιστα όπως αναφέρει στο ThessNews.gr ο δικηγόρος όλο το τελευταίο διάστημα η μία οικογένεια δεχόταν απειλές από την άλλη ώστε να μην αποκαλύψουν στις αρχές ότι η αιτία της συγκεκριμένης ψευδούς καταμήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.

Νωρίτερα στο rthess.gr:

Στα χέρια πιάστηκαν τα μέλη δύο οικογενειών Ρομά απέναντι από τα δικαστήρια. Με καδρόνια στα χέρια έσπασαν τζαμαρίες και καρέκλες καταστημάτων. Ένα άτομο τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν πάνω από 17 προσαγωγές. Σε έλεγχο σε όχημα οικογένειας αστυνομικοί βρήκαν μία καραμπίνα και φυσίγγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μία οικογένεια είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της άλλης για κλοπή από μάντρα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Ν. Μεσήμβρια. Η άλλη οικογένεια διαμένει στον οικισμό Αγία Σοφία.

Ωστόσο σε δήλωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας από τον οικισμό Αγία Σοφία, Θεόφιλος Αλεξόπουλους, κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες και αναφέρει πως οι λόγοι της σημερινής έντασης ήταν προσωπικοί οικογενειακοί λόγοι.


rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη