Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας άφησε σήμερα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η θέση η δική μου ήταν σαφέστατη εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε αρχικά επαναλαμβάνοντας ότι κανείς δεν διαφωνεί με την δημιουργία του Πάρκου Μνήμης και την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας.

«Η δική μας διοίκηση ζήτησε πριν από κάποιους μήνες να πάμε στη δυνατότητα-διερεύνηση ενός υπόγειου πάρκινγκ κάτω από το χώρο που θα γίνει το Πάρκο Μνήμης» ανέφερε.

Σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη με τον δήμο να διερευνά για το αν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής ενός υπόγειου πάρκινγκ στο συγκεκριμένο σημείο, αν είναι βιώσιμο και αν υπάρχει δυνατότητα κατασκευής του χωρίς να κοστίσει ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Και για πρώτη φορά άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει το υπόγειο πάρκινγκ αν η μελέτη δείξει ότι δεν είναι βιώσιμο. «Αν η μελέτη δεν φέρει αποτελέσματα, θα πάμε άμεσα στην ανάπλαση και στη κατασκευή του Πάρκου Μνήμης» τόνισε με νόημα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.

«Μέχρι τότε θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα αυτοκίνητα» πρόσθεσε υποστηρίζοντας την απόφαση του δήμου για δημιουργία προσωρινού χώρου ελεύθερης στάθμευσης στην επιφάνεια της Πλατείας αναφέροντας πως καθημερινά εξυπηρετούνται 1800 αυτοκίνητα.
rthess.gr
Νεότερη Παλαιότερη