Ποιος είπε ότι οι μεγάλοι άνθρωποι, που μένουν μόνοι, πρέπει να πεθαίνουν χωρίς κάποιον στο πλευρό τους; Γιατί η υιοθεσία να αφορά μόνο εγκαταλελειμμένα βρέφη ή μικρά παιδιά χωρίς οικογένεια; Όλα είναι θέμα επιλογής, προσαρμοστικότητας και διάθεσης να έχεις ότι επιθυμείς, με όποιον τρόπο μπορείς να το καταφέρεις.

Ο Φρέντερικ Πρινς βον Ανχάλτ, ο 9ος σύζυγος της εκλιπούσας σταρ του κινηματογράφου, Ζα Ζα Γκαμπόρ, στα 78 του χρόνια αποφάσισε να υιοθετήσει έναν ενήλικα άνδρα για να γίνει ο κληρονόμος του πριγκιπικού του τίτλου και της μεγάλης περιουσίας του. Ο Γερμανός πρίγκιπας, που υιοθετήθηκε και ο ίδιος σε ηλικία 35 ετών από την κόρη του τελευταίου αυτοκράτορα της Γερμανίας, την Μαρί Όγκοστ βον Ανχάλτ,, αφενός δεν ήθελε αυτή η βασιλική καταγωγή του που έχει ιστορία 1000 ετών να… πάει στράφι και αφετέρου επιθυμούσε να έχει μια παρέα μέχρι τα βαθιά του γεράματα, έναν άνθρωπο που θα κρατήσει το χέρι του, όταν ασθενήσει ή όταν πλέον είναι ανήμπορος.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να επιστρέψει το καλό που του έγινε και να υιοθετήσει τον 27χρονο Κέβιν Φεχτ, επίσης Γερμανό στην καταγωγή, γιο ενός φίλου του που δέχτηκε να γίνει γιος του με μεγάλη χαρά και όλες τις τιμές. «Εγώ έκανα δουλειά με τον τίτλο μου. Ήθελα να υιοθετήσω κάποιον και να του δώσω αυτό το εργαλείο. Στην Αμερική έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Οι άλλοι θέλουν να ξέρουν ποιος είσαι και σύμφωνα με αυτό σε κρίνουν», εξήγησε πρόσφατα στην New York Post ο Φρέντερικ.

Και διάλεξε τον Κέβιν, γιατί είναι «έξυπνος, καθαρός και εργάζεται σκληρά». Από την πλευρά του ο νέος του γιος αποκάλυψε στην αμερικανική εφημερίδα ότι «ο μπαμπάς μου είναι φίλος του Φρέντερικ και μου είπε ότι θα μπορούσα να μείνω στο σπίτι του. Ο Φρέντερικ κι εγώ συμφωνήσαμε πως εάν τον βοηθάω στο σπίτι, μαγειρεύω γι’ αυτόν, δουλεύω μαζί του στον υπολογιστή, φροντίζω να πληρώνονται οι λογαριασμοί του – κάποιους μάλιστα από αυτούς κατάφεραν να τους μειώσω – τότε μπορώ να μείνω». Όσον αφορά για την αντίδραση των βιολογικών του γονιών, ο 27χρονος είπε ότι ο πατέρας του είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή». «Αγαπώ τους γονείς μου και θα τους αγαπώ πάντα», λέει ο ίδιος, ενώ ο βαν Ανχάλτ εξηγεί ότι και οι γονείς του Φεχτ έχουν εξασφαλίσει ότι θα έχουν παρέα στα γεράματα, αφού έχουν επίσης μια κόρη.

«Εάν δεν αναλάβει κανείς την κληρονομιά, θα χαθούν όλα» προσέθεσε ο Φρέντερικ, ο οποίος είναι ιδρυτής του Skillers Academy, ενός προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου στο Μόναχο, εξηγώντας περαιτέρω την απόφαση του. «Ανυπομονώ να φτιάξω κάτι μεγάλο και να το κάνω ακόμη μεγαλύτερο. Θέλω να κάνω μια ταινία ή ένα βιβλίο για την Ζα Ζα. Θέλω να κρατήσω την κληρονομιά της ζωντανή», τόνισε ο Γερμανός πρίγκιπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαν Ανχάλτ είχε υιοθετήσει άλλα πέντε παιδιά, ενώ ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα σταρ. «Όλοι τους έφυγαν. Ο ένας πήγε στο Ντουμπάι και έκανε επίδειξη του τίτλου του. Ένας άλλος χρησιμοποίησε τον τίτλο για να προωθήσει μια αλυσίδα στριπτιτζάδικων στη Γερμανία. Τι να κάνω; Μόλις πήραν τον τίτλο, ξέφυγαν. Η Ζα Ζα είχε πει ότι πρέπει να παντρευτείς πολλούς άνδρες μέχρι να βρεις τον κατάλληλο. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει με την υιοθεσία», κατέληξε ο ίδιος.

vradini.gr
Νεότερη Παλαιότερη