Εύκολη και υγιεινή πρόταση για ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

Υλικά

1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/8 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
1/8 κ. γλ. αλεσμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες και το μπρόκολο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί για 5 με 10 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τις πατάτες, το μπρόκολο, το γάλα, το ζωμό κότας, το πιπέρι, το αλάτι, το τζίντζερ και το θυμάρι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι η σούπα σας να αποκτήσετε την υφή που επιθυμείτε.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Πηγή: newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη