Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σε ξένους ηγέτες ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει και επισήμως την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδει το RT.com.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση των δύο περιοχών του Ντονμπάς, που έχουν αποσχισθεί, στο “εγγύς μέλλον”

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματούχους, “οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γι’ αυτήν την εξέλιξη”.

Αναμένεται το διάγγελμα του Πούτιν με τις επίσημες ανακοινώσεις. Νωρίτερα σήμερα, πάντως, συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης με την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι έπειτα από αίτημα των ηγετών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία αλλά κι έπειτα από σχετικό ψήφισμα της Δούμας, εξετάζει το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις αποσχισθείσες αυτές περιοχές, όπως μεταδίδει το RT.com.

enikos.gr
Νεότερη Παλαιότερη