Αρωματισμένα με κύμινο και σκόρδο
Υλικά
25 γρ. βούτυρο, συν επιπλέον για το άλειμμα
1 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
350 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε φέτες
Μία μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
Έτοιμη ζύμη 375 γρ.
Λίγο αλεύρι
1 αυγό, χτυπημένο
1 κ. γλ. κύμινο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Ανακατέψτε με τον μαϊντανό και την κρέμα και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε κύκλους 6 x 8 εκ.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα των μανιταριών ανάμεσα στα πιτάκια και αλείψτε τις άκρες της ζύμης με λίγο αυγό, καλύψτε κάθε μία με έναν άλλο κύκλο ζύμης και πιέστε προσεκτικά τις άκρες της ζύμης μεταξύ τους για να σφραγιστούν.
Βήμα 4
Αλείψτε με το υπόλοιπο αυγό και πασπαλίστε με σπόρους κύμινου. Ψήστε για 25- 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: newsbeast.gr