Προετοιμασία:25 λεπτά - Μαγείρεμα:12 λεπτά

Υλικά Συνταγής

1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγη κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια τη βανίλια.

Ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου. Ρίχνετε τη βρώμη και την ανακατεύετε και αυτή. Καλύπτετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε για τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C). Στρώνετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε από τη ζύμη μπάλες σε μεγέθους καρυδιού και τις τοποθετείτε στη λαμαρίνα σε σχετική απόσταση τη μία από την άλλη. Ψήνετε για 10'-12, μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα καταναλώσετε ή τα αποθηκεύσετε.

Σημειώσεις

«Πατήστε» τα μπισκότα με πιρούνι να γίνουν σα δισκάκια πριν τα ψήσετε και αφήστε τα 2'-3' παραπάνω στο φούρνο, αν τα θέλετε τραγανά και λεπτά.

foto icookgreek.com
Πηγή: icookgreek.com
Νεότερη Παλαιότερη