Αν έχετε μπει κι εσείς σε …mood σωστής διατροφής ενόψει καλοκαιριού, συνδυάστε τις αρετές του γιαουρτιού με τις σούπερ αντιοξειδωτικές ιδιότητες της φράουλας και τα θρεπτικά στοιχεία των αγαπημένων σας δημητριακών σε ένα ποτήρι και απολαύστε ένα πανεύκολο γιαουρτογλυκό, σαν ελαφρύ τσιζκέικ.

Υλικά:

2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, πλυμένες, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
λίγος φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 1/2 φλιτζάνι τραγανές μπουκιές δημητριακών
1 φλιτζάνι φρέσκο τυρί-κρέμα λίγων λιπαρών
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Ρίχνετε τις φράουλες με τους χυμούς που έβγαλαν κατά το κόψιμο, τη μαρμελάδα φράουλα και το δυόσμο σε ένα μπολ. Ανακατεύετε και τις αφήνετε 15′-20′.

2. Στο μεταξύ χτυπάτε το φρέσκο τυρί-κρέμα με την άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα να αναμειχθούν τα υλικά.

3. Σπάζετε, αν θέλετε, τα μούσλι σε μικρότερα κομμάτια ή τα περνάτε από το μπλέντερ πολύ λίγο -να μη σας γίνουν σκόνη.

4. Μοιράζετε σε έξι ποτήρια κατά στρώσεις τα μούσλι, την κρέμα γιαουρτιού-φρέσκου τυριού και τις φράουλες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Διατηρείτε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Διακοσμείτε με φρεσκοκομμένες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη