Σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού είχα κατατεθεί πρόταση μομφής με φόντο στο σκάνδαλο partygate, τα πάρτυ δηλαδή εν μέσω lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός της χώρας καθώς έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 211 βουλευτές του. Την πρόταση μομφής ψήφισαν 148 βουλευτές.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι βουλευτές των Τόρις δεν θα επιτρέπεται να διεξαγάγουν άλλη πρόταση μομφής για έναν χρόνο. Έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο διαδήλωναν πολίτες κατά του Τζόνσον.

Ικανοποίηση στην Ουκρανία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, έγραψε στο Twitter ότι «ο κόσμος χρειάζεται τέτοιους ηγέτες».

«Η ηγεσία είναι πάντα ένα βαρύ φορτίο. Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ένας από τους πρώτους που συνειδητοποίησε την απειλή της Ρωσίας και στάθηκε δίπλα στον Ζελένσκι για να προστατεύσει τον ελεύθερο κόσμο από τη βάρβαρη εισβολή. Ο κόσμος χρειάζεται τέτοιους ηγέτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας μεγάλος φίλος της Ουκρανίας. Το βρετανικό στέμμα είναι ασπίδα του δημοκρατικού κόσμου», έγραψε ο Ποντόλιακ.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη