Ο Αρης κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη του επί της Γκόμελ, αυτή τη φορά με 2-1 σκορ, έβγαλε την υποχρέωση μετά την ευρεία νίκη στο πρώτο παιχνίδι και περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβίβ (σε περίπτωση που προκριθεί) στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Η ομάδα του Μπούργος είχε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ο Αργεντίνος τεχνικός ήθελε να δοκιμάσει παίκτες που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής και είδε τον Γκρέι να πετυχαίνει δύο γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, όμως στο δεύτερο μέρος έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του.

Εχασε πολλές ευκαιρίες, τον «λύτρωσε» ο Γκρέι
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη ήρθε στο 9ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» έκλεψαν ψηλά, ο Πάλμα έστρωσε στον Γκρέι αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Καβαλέου. Ένα λεπτό αργότερα, η Γκόμελ απάντησε. Γυριστή κεφαλιά του Μπάγκα μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Στο 12′ νέα ευκαιρία για τον Αρη. Ο Μαντσίνι επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Καβαλέου. Στο 28’ η ομάδα του Μπούργος απείλησε ξανά. Ο Εμπακατά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καμάτσο έπιασε την κεφαλιά όμως δεν έπιασε εστία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν κι άλλη ευκαιρία στο 40ο λεπτό. Ο Πάλμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νταμπό έκανε την προβολή υπό πίεση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά το γκολ ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Μαντσίνι έκανε τρομερή ψηλοκρεμαστή μπαλιά με το εξωτερικό φάλτσο, ο Γκρέι άψογο κοντρόλ και πλασέ με την μία «έγραψε» το 0-1.

Ανέβηκε η Γκόμελ, «χτύπησε» ξανά ο Γκρέι στο τέλος
Η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήταν ξανά για τον Αρη. Στο 48ο λεπτό, ο Πάλμα βγήκε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση και το σουτ και ο Καβαλέου έδιωξε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν εκ νέου. Ο Γκρέι γύρισε τον Πίρμαν, ο οποίος έκανε το απευθείας σουτ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 62’ η ομάδα του Μπούργος έχασε νέα ευκαιρία. Ο Μαντσίνι συνεργάστηκε άψογα με τον Γκρέι, ο Αργεντίνος σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Καβαλέου απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Έπειτα από πέντε λεπτά, ο Αρης απείλησε ξανά. Ο Πάλμα βρήκε εξαιρετικά τον Καμάτσο που μόνος απέναντι από τον Καβαλέου είδε τον τερματοφύλακα της Γκλόμελ να τον νικάει.

Η Γκόμελ ανέβηκε μετά τη μία ώρα αγώνα και στο 71ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Ο Μάκας από κοντινή απόσταση με πλασέ δεν μπορεί να νικήσει τον Κουέστα που έδιωξε με τα πόδια. Τέσσερα λεπτά αργότερα η λευκορωσική ομάδα είχε δοκάρι. Ο Σέντκο με υπέροχο αριστερό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Η ανωτερότητα της Γκόμελ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 82’. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα ήρθε από τα αριστερά, ο Μπάγκα με κοντινό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα. Στη συνέχεια της φάσης ο Πίρσμαν ανέτρεψε τον Γκογκολασβίλι και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Γκογκολασβίλι ευστόχησε για το 1-1.

Ο Αρης φάνηκε να αντιδράει στα τελευταία λεπτά και έκανε άλλη μία φάση που του έδωσε τη νίκη. Στο 93ο λεπτό ο Ιτούρμπε βγήκε στην κόντρα, έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο Γκρέι με τη μία έκανε το 1-2 με πλασέ.

Αρης (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (46’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (23’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83’ Ιτούρμπε), Πάλμα (83’ Χατζηιωάννου), Γκρέι.

Γκόμελ (Νεβίσκι): Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι (68’ Καζούτσκι), Κόστροφ (88’ Σόπφελ) Μπάγκα, Αντεολά (80’ Ποταπένκο), Ανουφρίεβ, Σέντκο (88’ Γιερμακόβιτς), Μάκας (80’ Γκογκολασβίλι).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
ΠΗΓΗ: metrosport.gr
Νεότερη Παλαιότερη