Υλικά
2 λεμόνια με λεπτή φλούδα
4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο
Πάγο, για το σερβίρισμα
4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο
Πάγο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλύντε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή κερί, κόψτε σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα τέταρτα λεμονιών σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα προετοιμασμένα λεμόνια, το καρπούζι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό στην κανάτα ενός μπλέντερ.
Βήμα 3
Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Σουρώστε τη λεμονάδα σε μια κανάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης για να πιέσετε τον πολτό στο σουρωτήρι και να σουρώσετε τον υπόλοιπο χυμό.
Βήμα 5
Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 6
Σερβίρετε τη λεμονάδα σε ποτήρι με πάγο.
newsbeast.gr