Υλικά

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας
900 γρ. τυρί cottage
3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
9 λαζάνια
1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Απλώστε τα 3/4 του φλιτζανιού της σάλτσας σε ένα πυρέξ και καλύψτε με 3 άψητα λαζάνια, 1 3/4 φλιτζάνια μείγμα τυριού και 1/4 φλιτζανιού σάλτσα -επαναλάβετε τις στρώσεις άλλη μια φορά. Καλύψτε με τα υπόλοιπα 3 ζυμαρικά, τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και καλύψτε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη