Το καλοκαίρι είναι για τους περισσότερους η ωραιότερη εποχή του χρόνου, αν εξαιρέσουμε τα κουνούπια. Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να χαλάσουν τις στιγμές χαλάρωσης, αφού το τσίμπημά τους προκαλεί φαγούρα ή σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και πρήξιμο. 

Ο καλύτερος και πιο φυσικός τρόπος για να τα κρατήσουμε μακριά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα εντομοαπωθητικό προϊόν με βάση τα αιθέρια έλαια. Για αυτό και δοκιμάσαμε το M free σε μορφή spray, το οποίο εκτός από τα κουνούπια (και το κουνούπι Τίγρης), απωθεί τσιμπούρια και σκνίπες.  

Έχει ειδική σύνθεση που βασίζεται στα αιθέρια έλαια λεμονοευκαλύπτου, σιτρονέλας, μέντας και γαρίφαλου και προσφέρει προστασία ως και 5 ώρες. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν περιέχει parabens, DEET ή άλλα επιβλαβή εντομοκτόνα και για αυτό είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 2 ετών. 

Στα πλεονεκτήματά του έρχεται να προστεθεί το ευχάριστο άρωμά του, καθώς και η ενυδάτωση που προσφέρει στην επιδερμίδα χάρη στην προβιταμίνη B5 που περιέχει. 

Τέλος, το συγκεκριμένο εντομοαπωθητικό μπορούμε να το βρούμε και σε μορφή roll on 50ml , μια πολύ πρακτική συσκευασία για την τσάντα, καθώς και για τη χρήση της από τα παιδιά.

Γράφει η Όλγα Ιωαννίδου

Επιμέλεια #salonikaplus




Νεότερη Παλαιότερη