Προετοιμασία:45 λεπτά - Μαγείρεμα: 1 λεπτό - Αναμονή: 2 λεπτά - Μερίδες: 8

Υλικά Συνταγής

xταπόδι: 1, γύρω στα 2 κιλά
ντομάτες: 2 χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο: 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τη μαρινάτα
ελαιόλαδο: 4 κουταλιές της σούπας
κόκκινο ξηρό κρασί: 1/2 φλιτζάνι
ξίδι βαλσάμικο: 3 κουταλιές της σούπας
σκόρδο: 2 σκελίδες λιωμένες
μαύρο πιπέρι σε κόκκους: 1 κουταλάκι του γλυκού, σπασμένοι
ρίγανη: 1 κοφτή κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι, το ξεπλένετε και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30’ – 40’. Δεν προσθέτετε νερό – θα βγάλει τους χυμούς του. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και φιλτράρετε το ζουμί του. Το χοντροκόβετε – σώμα και πλοκάμια.

Σε ανοξείδωτο μπολ ρίχνετε ½ φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού και τα υλικά της μαρινάτας. Μαρινάρετε τα κομμάτια του χταποδιού στο μείγμα για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα μέσα στο ψυγείο.

Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Τοποθετείτε τα κομμάτια χταποδιού σε μπολ ή ποτήρια και σκορπάτε τους κύβους ντομάτας και το μαϊντανό. Τα σερβίρετε ζεστά, περιχύνοντάς τα με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

φωτο από icookgreek.com
icookgreek.com
Νεότερη Παλαιότερη