Πάρτε μιάμιση σοκολάτα γάλακτος (από αυτήν που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ ή το περίπτερο) και 3 αυγά και κάντε τα εξής:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίστε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών.

Βάλτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσουν καλά.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Βγάλτε τα ασπράδια από το ψυγείο και χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μαρέγκα.

Βγάλτε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και ανακατεψτε την καλά (για να κρυώσει γρηγορότερα).

Περιμένετε 5-6 λεπτά, και μόλις πέσει αρκετά η θερμοκρασία της σοκολάτας, ρίξτε μέσα τους κρόκους από τα αυγά και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε, σιγά σιγά την μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας. Βάλτε πρώτα το ένα τρίτο της μαρέγκας και ανακατέψτε απαλά.

Στη συνέχεια, ρίξτε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατέψτε πιο απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώστε μια φόρμα, περιχύστε λίγο κακάο ή αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Ψήστε το κέικ σοκολάτας στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Όταν το δείτε να είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και μετά το κόβετε.

Συμβουλές για να κάνετε ακόμα καλύτερο κέικ σοκολάτας

Για διακόσμηση, μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω στο κέικ και λίγη άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε να το σερβίρετε με φράουλες ή με παγωτό!
Αν θέλετε, δοκιμάστε αντί για σοκολάτα γάλακτος να βάλετε μιαμιση σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου.
Διατηρήστε το σε τάπερ κατάλληλο για γλυκά.

supersyntages.gr
Νεότερη Παλαιότερη