Με χαμόγελο κατέφτασε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η 39χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου κατέφτασε λίγο πριν τις 21:00 η 39χρονη Ελληνίδα που βρέθηκε ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή (13/11).

Η νεαρή με καταγωγή από την Χαλκιδική κατέφτασε οδικώς με ασθενοφόρο από την Κωνσταντινούπολη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα πέρασε την είσοδο των Επειγόντων περιστατικών με μια αγκαλιά λουλούδια δηλώνοντας σε όλους «Μην ανησυχείτε είμαι καλά, όπως βλέπετε χαμογελάω».

Στην είσοδο την υποδέχθηκαν οι γονείς της με την μητέρα της εμφανώς συγκινημένη να τρέχει στην αγκαλιά της και να της προσφέρει άλλη μια ανθοδέσμη λουλούδια. Η ίδια της αποκτήθηκε λέγοντας «μανούλα μου μην ανησυχείς, είμαι καλα».

Η 39χρονη μεταξύ άλλων ανέφερε πως νιώθει τυχερή και παρά την περιπέτεια της τόνισε πως θα ξανά πάει στην Κωνσταντινούπολη που αγαπά πολύ γιατί όπως είπε, έχει μάθει στη ζωή της να ξεπερνά της δυσκολίες με χαμόγελο και αισιοδοξία.

«Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος, προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά γιατί αυτές οι δύο μέρες ήταν πολύ πιεστικές». Τόνισε ότι γλύτωσε από την έκρηξη επειδή ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και σημείωσε ότι οι Τούρκοι γιατροί την πρόσεξαν πάρα πολύ παρότι όπως τόνισε «υπήρχαν πιο βαριά περιστατικά από το δικό μου».

Ταυτόχρονα, μοιράστηκε μερικές από την τραγικές εικόνες που είδε και βίωσε στην Πόλη, δηλώνοντας πως είναι πολύ στεναχωρημένη για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες που είδε να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια της.

Η νεαρή Ελληνίδα που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές και οι ξέγνοιαστες στιγμές μετατράπηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε εφιάλτη. Η ίδια, ωστόσο, στάθηκε τυχερή, αφού από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά της, υπέστη ένα τραύμα στο πόδι από θραύσμα γυαλιού, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πόλης, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί την νοσηλεία της στο «Παπαγεωργίου».

Aποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου, ήταν να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 80.






Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr

Νεότερη Παλαιότερη