Έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το γιγάντιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Ταξιάρχη 

Της Βάσιας Γκανάρα

Την έναρξη της εορταστικής περιόδου ήρθε να επισφραγίσει σήμερα το μεσημέρι η άφιξη του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Ταξιάρχη που θα διακοσμεί την κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης.

Το έλατο 18 μέτρων με τη βοήθεια των συνεργείων του δήμου θα τοποθετηθεί στην εξέδρα, στη μέση της πλατείας Αριστοτέλους μετά τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου.

Το εντυπωσιακό σε ύψος δέντρο θα είναι πλαισιωμένο από μικρότερα έλατα που θα τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του δήμου Θεσσαλονίκης, εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το θέαμα που θα δημιουργεί ο εναλλασσόμενος φωτισμός τους.



Παράλληλα, ήδη έχει αρχίσει ο στολισμός της πλατείας Αριστοτέλους με το στήσιμο της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου, όπου έχουν τοποθετηθεί ξύλινα σπιτάκια, τα οποία θα διατίθενται σε επαγγελματίες εστίασης και άλλων ειδών.

Ακόμη κατεβαίνοντας την Αριστοτέλους, στην μέση της πλατείας έχουν τοποθετηθεί κόκκινοι φράχτες και μέσα σε αυτούς συστάδες δέντρων σε σχήμα κώνου που θα αναβωσβήνουν εναλλασσόμενα.



Η έναρξη της εορταστικής περιόδου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη λειτουργία της αγοράς θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι φέτος η ενεργειακή κατανάλωση την περίοδο των Χριστουγέννων θα είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Ο φωτισμός θα είναι τύπου led κι ο διάκοσμος θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη 1.00 τα ξημερώματα, ώστε να επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: rthess.gr


Νεότερη Παλαιότερη