Ένα γλυκό με άρωμα φθινοπωρινό
1-1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακό
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένο
2 μεγάλα αυγά
1-1/4 φλ. τσαγιού κονσερβοποιημένη κολοκύθα
1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακό
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένο
2 μεγάλα αυγά
1-1/4 φλ. τσαγιού κονσερβοποιημένη κολοκύθα
1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα πεκάν, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Πιέστε στον πάτο μιας λαδωμένης φόρμας και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αποκτήστε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα με τα πεκάν.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, την κολοκύθα, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και απλώστε πάνω από το μείγμα κρέμας τυριού.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για 55-60 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που εισάγετε στη στρώση κολοκύθας να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και περάστε προσεκτικά με ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του ταψιού για να χαλαρώσετε το cheesecake. Αφήστε να κρυώσει για ακόμη 1 ώρα.
Πασπαλίστε με πεκάν και τοποθετήστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
newsbeast.gr