Περισσότεροι από 40 νέοι θα καταθέσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

Υπόθεση των νέων, που παρεμβαίνουν με τις ιδέες τους για την αντιμετώπιση ενός κυρίαρχου ζητήματος στα αστικά κέντρα, καθίσταται η βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα, μετά από πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος δημιουργεί τον στίβο όπου η νέα γενιά καλείται να αποτελέσει τους πυρήνες καινοτομίας.

Το βήμα αυτό προσφέρει ο μαραθώνιος καινοτομίας και νέων υλοποιήσιμων ιδεών, ο οποίος θα διεξαχθεί Σάββατο 12 Νοεμβρίου και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος RISCitythonNeapolis–Sykies 2022 (9 π.μ.-5 μ.μ.) Στην ανοιχτή πρόσκληση του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, που είναι η δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), ανταποκρίθηκαν 47 νέοι, φοιτητές και ερευνητές, οι οποίοι θα διαχωριστούν σε ομάδες ανά τομείς για την παρουσίαση και επεξεργασία των καινοτόμων ιδεών και προτάσεών τους, υπό την καθοδήγηση και υποστήριξη ειδικών επιστημόνων.

«Ο δήμος μας πιστεύει στη νέα γενιά, πιστεύει στους νέους. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πρωτοπόρες σκέψεις και καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τα αστικά κέντρα, και αυτές πρέπει να εκφραστούν, να διατυπωθούν και να υποστηριχθούν. Αυτό ακριβώς κάνουμε με τη διοργάνωση του μαραθωνίου καινοτομίας, δίνοντας το λόγο στους νέους για να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Νεότερη Παλαιότερη