Συχνά βέβαια θα έχεις διαπιστώσει πως οι καλές προθέσεις της περασμένης χρονιάς ξεπερνούν τις δυνατότητές ή… τη δύναμη της θέλησής σου, με αποτέλεσμα τα “resolutions” σου να μένουν στο χαρτί. Για να έχει επιτυχία η προσπάθειά σου να φέρεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου χρόνο με το χρόνο, είναι σημαντικό να σκεφτείς ρεαλιστικά και να επικεντρωθείς σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία. Αν, λοιπόν, φέτος έπρεπε να κρατήσεις μόνο, λίγους, ουσιαστικούς, στόχους, η επιδίωξη μιας πιο ισορροπημένης διατροφής θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σου.

Διάβασε παρακάτω για να ανακαλύψεις τους λόγους!

Για να δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται


Αν στους στόχους σου για τη νέα χρονιά έχεις συμπεριλάβει απλά το να αποκτήσεις το απόλυτο bikini body, ίσως πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσεις τον τρόπο με τον οποίο θα το πετύχεις. Συνήθειες όπως το μαγείρεμα του φαγητού σου στο σπίτι, ο υπολογισμός θερμίδων για χάσιμο βάρους, ο λεπτομερής προγραμματισμός των γευμάτων σου και η ένταξη περισσότερων φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε αυτά, είναι αρκετές για να δεις το κορμί σου να μεταμορφώνεται σταδιακά. Αντί λοιπόν να χάσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου σε εξαντλητικές δίαιτες λίγο πριν έρθει η στιγμή να βγεις στην παραλία, βάλε ως στόχο να υιοθετήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες ήδη από την αρχή του χρόνου.

Για να έχεις περισσότερη ενέργεια

Η καθημερινότητα μοιάζει συχνά εξαντλητική – και μπορεί πράγματι να είναι, ειδικά αν δεν έχεις δώσει στο σώμα σου τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθει. Η τροφή είναι το «καύσιμο» του οργανισμού και η ποιότητά της είναι καθοριστικής σημασίας για την εκτέλεση όλων των δοκιμασιών στις οποίες τον υποβάλλουμε καθημερινά. Μια ισορροπημένη διατροφή, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό που θα σου δώσει την τόνωση που χρειάζεσαι. Για να την βάλεις στη ζωή σου, δεν αρκεί να προσέξεις απλά το τι είδους τροφές καταναλώνεις, αλλά και το πότε: η κατανάλωση πολλών, μικρών γευμάτων μέσα στην ημέρα, είναι το κλειδί για να κρατήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου υψηλά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις εξάντληση, κατατονία ή μειωμένη ενέργεια, σκέψου: έχεις προσφέρει στο σώμα σου τα σωστά «καύσιμα»;

Για να φροντίσεις την ψυχική σου υγεία

Μια καλοσχηματισμένη σιλουέτα είναι μόνο ένα από τα οφέλη που θα παρατηρήσεις αν βάλεις τη σωστή διατροφή στη ζωή σου. Κι αυτό γιατί οι τροφές που καταναλώνεις μπορούν να επηρεάσουν θετικά ακόμη και τη διάθεσή σου. Έχει παρατηρηθεί ότι η υγεία του εντέρου σου συνδέεται άμεσα με την συναισθηματική σου κατάσταση καθώς το 95% της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, παράγεται στο έντερο. Όσο προσθέτεις τροφές που ευνοούν την καλή λειτουργία του οργανισμού σου συνολικά, τόσο θα παρατηρείς αλλαγές στην πνευματική, τη σωματική αλλά και την ψυχική σου ευεξία. Θα νιώθεις πιο δυνατός και θα αντιμετωπίζεις κάθε συνθήκη της καθημερινότητάς σου με περισσότερη αισιοδοξία και πιο συχνά χαμόγελα. Υιοθέτησε λοιπόν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και δες τη διάθεσή σου να αλλάζει!

Για να εξοικονομήσεις χρήματα

Το φρέσκο σπιτικό φαγητό δεν θα ωφελήσει μόνο την υγεία, αλλά και την τσέπη σου! Ο σωστός προγραμματισμός των γευμάτων δεν θα σε βοηθήσει μόνο να μείνεις αφοσιωμένος στον στόχο σου να κάνεις την υγιεινή διατροφή στάση ζωής, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων. Το πρόγραμμα σημαίνει ότι θα έχεις ανά πάσα στιγμή έτοιμο το φαγητό που θέλεις να καταναλώσεις, ενώ δεν θα έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να υποπέσει στην εύκολη λύση του junk food επειδή έχεις αφήσει τον οργανισμό σου να πεινάσει. Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, περιόρισε το κόκκινο κρέας και αναζήτησε θρεπτικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας που απαιτούν ελάχιστα χρήματα. Η ελληνική κουζίνα άλλωστε διαθέτει πληθώρα επιλογών για νόστιμες, εύκολες και υγιεινές λύσεις διατροφής.

Τώρα ξέρεις γιατί πρέπει να βάλεις την ισορροπημένη διατροφή στην κορυφή της λίστας με τους στόχους υγείας της νέας χρονιάς – καιρός να το κάνεις πράξη!

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη