Απλωμένη σε ψωμί ή ως γέμιση στα αγαπημένα σας κέικ και γλυκά

Υλικά

1 κιλό μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη και τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα μήλα και τη ζάχαρη άχνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2

Μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά, για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα μήλα.

Βήμα 3

Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράστε απαλά για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.

Βήμα 4

Βγάλτε το μικρό πιάτο από την κατάψυξη και ρίξτε λίγο από το μείγμα πάνω του. Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα -θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό. Αν είναι ακόμα λίγο ρευστό, επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά. Βάλτε το πιάτο πίσω στην κατάψυξη και δοκιμάστε ξανά. Λογικά θα πρέπει να είναι έτοιμο.

Βήμα 5

Μοιράστε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα. Η μαρμελάδα θα διατηρηθεί για τρεις μήνες σε δροσερό, ξηρό μέρος. Αφού ανοίξετε ένα βάζο, τοποθετήστε στο ψυγείο και καταναλώστε τη μαρμελάδα μέσα σε ένα μήνα.


newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη