Με όλα τα αρώματα του φθινοπώρου
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Στρώστε μια φόρμα ή ένα ταψάκι με ένα φύλλο ζύμης και αφήστε το δεύτερο στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο ταψάκι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βουτύρου και καλύψτε με το πάνω φύλλο κρούστας.
Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
400 γρ. φύλλο κρούστας
3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη κατά βούληση
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. βούτυρο
3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη κατά βούληση
1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Στρώστε μια φόρμα ή ένα ταψάκι με ένα φύλλο ζύμης και αφήστε το δεύτερο στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο ταψάκι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βουτύρου και καλύψτε με το πάνω φύλλο κρούστας.
Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
φωτο από newsbeast.gr
newsbeast.gr